Nieuws

Overname Fabius

Vat neemt Fabius over

ROTTERDAM (NT) – Het Rotterdamse groupage- en warehousingbedrijf Vat heeft de Amsterdamse expediteur Fabius overgenomen. Hierdoor komt Vat volgens zijn directeur ook in het bezit van ‘iets meer’ dan de helft van de aandelen van de Schipholse luchtvrachtexpediteur Axis. Directeur R. Vat meldt dat door de acquisitie de omzet van zijn bedrijf bijna met een derde toeneemt tot dertig miljoen gulden. Er ontstaat een groep met tachtig werknemers en dertigduizend vierkante meter opslag

Volgens Vat zijn zowel zijn bedrijf als Fabius gericht op weg- en zeegroupage en warehousing. De specialisering van Fabius in schoeisel past volgens hem goed bij zijn specialisatie in kleding. Beide activiteiten zijn namelijk seizoensgevoelig. Met Fabius weet Vat zijn geografische reikwijdte te verbreden naar Cyprus, Engeland, Italie en de Verenigde Staten. Zelf heeft Vat groupagediensten naar Finland, Noorwegen, Oostenrijk en Zwitserland.

Vat zegt dat hij behoefte had aan warehousing en expeditie in Amsterdam. ,,In die stad bevinden zich veel hoofdkantoren. In de praktijk blijkt dat bedrijven graag gevestigd zijn in de nabijheid van de voorraad.” De acquisitie van de aandelen in Axis noemt hij een ‘prettige bijkomstigheid’.

Fabius, dat zijn naam behoudt, zal voortaan functioneren onder de handelsnaam Vat Logistics. Fabius is goed voor achttien mensen in Amsterdam en zesduizend vierkante meter opslagruimte. Bij Axis op Schiphol werken vijf man. In Rotterdam werken 45 mensen voor Vat Rotterdam bv en Vat Warehousing en Distribution bv. In Ridderkerk werken acht mensen bij Delson Logistics. In Helsinki werken zeven mensen voor Vat Finland. Op het gebied van de Europese distributie werkt Vat in Europa nauw samen met de grote Japanse expediteur Japan Transcity.

bron:https://www.nieuwsbladtransport.nl/

logo