Nieuws

Overname MAT

Deel MAT gaat door als VAT

VAT Logistics neemt de bezittingen over van MAT Transport en MAT Air en Ocean Freight. Veertig mensen maken de doorstart van deze onderdelen van de MAT-groep mee. Dat betekent dat van de negentig Nederlandse werknemers bij MAT iets minder dan de helft de baan behoudt.

Rotterdam | De vestiging in Zwijndrecht van MAT Transport gaat door onder de naam VAT Logistics Zwijndrecht. Die van MAT Air en Ocean Freight op Schiphol draagt de activiteiten over aan Vat Logistics Rotterdam Airport.
De MAT-groep, waarvan het hoofdkantoor in Hull in het Verenigd Koninkrijk staat, kwam in problemen door slechte resultaten in het vervoer van volle-wagenladingen. Dat vervoer is geconcentreerd in België, waar de vestiging van MAT in Zeebrugge vorige week failliet ging. Daar raakten 64 kantoormedewerkers en een honderdtal truckchauffeurs hun werk kwijt.
Het lot van de hele groep, die beschikt over een vloot van zevenhonderd trailers, is nog steeds onzeker. In België zal waarschijnlijk het expeditiekantoor in Antwerpen blijven voortbestaan, omdat dit, evenals bijvoorbeeld MAT Air en Ocean Freight in Nederland, nog behoorlijke resultaten behaalt.
Sinds enkele jaren is de MAT Group Limited in handen van Meadmile, een in Londen gevestigd beleggingsvehikel van Brian Rosier. Deze kocht in 2004 de familie Kunzler bij MAT uit. Op dat moment was MAT nog winstgevend, maar onder de hoede van Mead–mile ontstonden verliezen in het landvervoer.

bron:https://www.nieuwsbladtransport.nl/

logo