Stagiair Finance

Neele-Vat Logistics B.V. te Rotterdam Albrandswaard – Service Unit Finance

Startdatum per direct
Fulltime 32- 40 uur per week
HBO werk- en denkniveau

Neele-Vat Logistics
Neele-Vat is één van de grootste spelers op gebied van logistieke dienstverlening in Nederland. Neele-Vat is een familiebedrijf die haar klanten structurele logistieke oplossingen biedt zodat de klant volledig wordt ontzorgd in haar logistieke processen. We zijn met 900 gepassioneerde medewerkers, draaien een omzet van circa € 300 miljoen en bezitten meer dan 256.000 m² aan opslagcapaciteit. In de regio Rotterdam hebben we vestigingen in Rotterdam, Hoogvliet, 3x Maasvlakte, 2x Botlek, Pernis, Europoort, Waalhaven en Zwijndrecht. Neele-Vat heeft haar logistieke specialiteiten ondergebracht bij meerdere Business Lines: Transport, Air & Ocean en Logistics Solutions.

Over de afdeling Finance
De afdeling Finance is grotendeels gevestigd in Rotterdam Albrandswaard en bestaat in totaliteit uit circa 20 medewerkers, van alle leeftijdscategorieën, achtergronden en opleidingsniveaus. De afdeling Finance bestaat uit de onderdelen Accounting, Credit Control, Business Control en Financial Control. De afdeling Business Control ondersteunt de business units op financieel vlak middels o.a. controles en rapportages. De afdeling Accounting is met name verantwoordelijk voor de financiële administratie, inclusief betalingen, facturatie en de rapportages welke volgen uit de financiële administratie (zoals jaarrekeningen en fiscale aangiften). De afdeling Credit Control is verantwoordelijk voor het beheer van onze debiteurenportefeuille. Het onderdeel Financial Control is verantwoordelijk voor de controle op een juiste en volledige verwerking van alle financiële mutaties in de administratie.

Over de stage
Binnen de genoemde onderdelen van Finance kunnen we een gevarieerde meeloopstage samenstellen. Dit kan in overleg met de student, zodat we samen een passend takenpakket maken. Naast het meewerken in de reguliere werkzaamheden die behoren bij de financiële administratie (bijvoorbeeld bankverwerking, factuurverwerking, crediteurenbeheer) lopen er verschillende projecten waarbij de student ons in kan ondersteunen. Hierbij valt te denken aan:

  • Maandelijks Audit van (dossier)resultaten
  • Meedenken en helpen in het optimaliseren van administratieve werkzaamheden en processen van de BU
  • Het opstellen van / en implementeren van verbeteringen in financiële bedrijfsprocessen
  • Ondersteuning in de werkzaamheden ten behoeve van de accountantscontrole

Over de student die we zoeken
We zoeken een student die qua persoonlijkheid past binnen de directe cultuur van een Rotterdams transportbedrijf. Dit houdt in dat je van aanpakken weet en niet van slag raak wanneer mensen direct zeggen wat ze denken. We zoeken een student die zelfstandig kan werken, maar wel vragen durft te stellen wanneer dit nodig is. De stageperiode is relatief kort, maar in die korte periode verwachten we dat je vertrouwd kunt raken met onze mensen en systemen en ook resultaten weet te boeken in de genoemde projecten. Daarom is het voor ons belangrijk om een energieke en open persoonlijkheid te hebben. Daarnaast is gezelligheid natuurlijk een pré. De stageperiode welke we voor ogen hebben begint ergens in februari en loopt door tot de zomer. Bij wederzijdse tevredenheid zou dit een vervolg kunnen hebben met vakantiewerk. 

Solliciteren?
Ben je geïnteresseerd? Vertel ons waarom je dit werk graag wilt gaan doen, en mail jouw CV naar sollicitaties@neelevat.com. Voor meer informatie neem contact op met Arjan den Dekker, telefoonnummer 088-9964020.