English / American

Neele-Vat Logistics is gespecialiseerd in warehousing van gevaarlijke stoffen, conform de PGS 15 richtlijnen. We investeren voortdurend om de PGS 15 opslag te verbeteren en uit te breiden. Medio 2019 openen we daarom ons derde, hoogwaardig technologische warehouse op de Maasvlakte. Dit nieuwe distributiecentrum van ±21.000 m² wordt gespecialiseerd voor de opslag van koopmansgoederen en verpakte gevaarlijke stoffen. Uniek aan dit warehouse is het afvullen, verpakken, mengen en opslag van vloeibare chemische producten.

In totaal zal ±6000 m² worden ingericht voor de opslag van gevaarlijke stoffen conform de PGS 15. De 3 compartimenten en de expeditie zone, met in totaal 9 docks, zal worden bewaakt met een CO2 blussysteem. Daarnaast zal ±12.500 m²  geschikt zijn voor de opslag van koopmansgoederen, wat tevens zal worden bewaakt met een sprinklerinstallatie. Het casco zal deels bestaan uit een betonconstructie en deels uit een staalconstructie. De gevel zal worden afgewerkt met een betonnen plint en stalen sandwichbeplating.

Uniek aan dit warehouse is het afvullen, verpakken, mengen en opslag van vloeibare chemische producten wat geïntegreerd wordt in ±1500 m² van het warehouse. Jaarlijks zal er naar verwachting 75.000 tot 100.000 lading door het complex gaan, deels voor Rotterdam nieuwe lading.

Neele-Vat heeft reeds twee andere warehouses op de Maasvlakte. Door deze drie locaties te combineren komen we nu op een totaal van 60.000 m² opslag en warehousing capaciteit, circa 100.000 europalletplaatsen en over een 13.000 m² full service terminal.

Activiteiten van nieuwe locatie

Gekoelde opslag van gevaarlijke stoffen

Voor sommige producten is het noodzakelijk om deze gekoeld op te slaan. Dit om de houdbaarheid te garanderen of om te voorkomen dat er chemische reacties plaatsvinden. Wij hebben al 30 jaar ervaring met gekoelde opslag. Door onze focus op veiligheid en kwaliteit zijn wij een vloeiende schakel in uw supply chain. Ook op deze nieuwe locatie zullen wij een koelcel gaan inrichten. We zullen ons hier gaat richten op de opslag van gekoelde chemicaliën.

Afvullen, verpakken, mengen en opslag

Met het nieuwste pand op de Maasvlakte zal onze dienstverlening uitgebreid worden met het verpakken en herpakken van uw (vloeibare) chemicaliën. Of het nu gaat om volle wagens te verpakken naar IBC’s , cans of vaten. Wij kijken graag samen naar oplossingen voor uw product.

Specificaties nieuwe warehouse

  • 21.000 m2 oppervlakte warehousing
  • 30 loadingdocks
  • 100.000 ton capaciteit blending & filling
  • 3 Bunkers

Specificaties alle warehouses

  •  100.000 Palletplaatsen
  •  66 Loadingdocks
  • 3 Blusinstallaties (schuim, co2 en water)
  • 14 PGS-15 Bunkers

Vrijblijvend advies nodig?

Wilt u meer informatie over opslag van gevaarlijke goederen? We zijn graag bereid om u vrijblijvend te adviseren. Neem contact op met Joost Mooijweer.

Joost Mooijweer

Joost Mooijweer
Business Development Manager
+31 (0)85 065 7385
joost.mooijweer@neelevat.com