Tien Krone huckepacktrailers voor Neele-Vat Logistics

Neele-Vat Logistics investeert verder in het intermodale vervoer. Naast de bestaande vloot van 160 wissellaadbakken en 20 stuks P385 schuifzeil trailers heeft Neele-Vat de eerste 10 huckepack trailers van Krone in gebruik genomen. De trailers zullen voornamelijk intermodaal worden ingezet op het spoor tussen Rotterdam en Brescia, Italië.

“Brescia is voor ons bedrijf een uitstekende intermodale hub, net achter de Gotthard Tunnel en wij zijn er van overtuigd dat wij op dit traject onze stromen verder kunnen uitbreiden”, aldus Peter Vinke, directeur transport bij Neele-Vat. “Naast onze uitgebreide Europese wegtransportdiensten zien we steeds meer lading over het spoor geboekt worden. Het is dus zaak dat we onze capaciteit aanzienlijk gaan uitbreiden en deze investering is een eerste aanzet daartoe.”

Neele-Vat is een veelzijdig logistiek familiebedrijf dat als full service internationaal opererende logistieke dienstverlener een omzet van meer dan 250 miljoen euro genereert met 600 medewerkers.  Klanten zijn afkomstig uit de sectoren food, retail en feed. Neele-Vat  heeft zeven vestigingen in Nederland, alle op of nabij logistieke hotspots. Buiten Nederland is Neele-Vat vertegenwoordigd in België, Finland, Polen, Italië, Roemenië, China en Rusland.

De groei van het bedrijf wordt verder gemarkeerd door de realisatie op zeer korte termijn van een gloednieuw hoofdkantoor inclusief een state-of-the-art distributiecentrum van 45000 m2 in het Rotterdamse havengebied. De nieuwe hoofdvestiging gaat gerealiseerd worden op een prachtige zichtlocatie in het Port Park Pernis, vlakbij de containerterminals van de Eemhaven en de Waalhaven en nabij het kruispunt van de snelwegen A4 en A15.

“Wij hebben voor Krone gekozen omdat we tevreden zijn over de circa 120 wissellaadbakken die prima voldoen aan onze wensen betreffende het vervoer per spoor”, zegt Business Unit Manager Italië Rene van Berkel.  “We hebben er dus vertrouwen in dat deze trailers het ook goed gaan doen.” Krone bleek voor deze inzet de juiste trailer te kunnen leveren. De schuifzeiltrailers zijn voorzien van zijkleppen en hebben een geavanceerd ladingvastzetsysteem.  De nieuwe trailers staan op eigen merk assen van Krone en zijn uitgerust met trommelremmen.

 

Bron: https://www.ttm.nl/