Brexit tarieven

Geachte relatie,

De afgelopen tijd hebben we veel vragen gehad met betrekking tot de kosten voor de documentatie. Met deze brief bieden wij het antwoord op deze vraag. Zoals u zult lezen maken we onderscheid in de manier van aanleveren van de documentatie en uiteraard ook wat de kosten zullen zijn indien u zelf ( een deel ) van de documentatie verzorgt. Het heeft nadrukkelijk onze voorkeur dat u of uw klant ons de douane documentatie laten opmaken. Niet om extra inkomsten te genereren , maar om er zeker van te zijn dat uw stromen ook na 01-01-2021 op de meest efficiënte en snelle manier uitgevoerd worden. Iedere extra schakel in het douaneproces levert potentiele extra onnodige vertraging op en dit willen we uiteraard voorkomen.

De kosten voor het opmaken van een uitvoer- en invoerdocumenten zijn als volgt:

  • Digitaal: € 65,00
  • Semi-digitaal: € 75,00
  • Handmatig: € 95,00
  • Inclusief 1 HS code, daarna € 8,00 per HS code

Indien u toch zelf een uitvoer- of invoerdocument wilt maken gaat er € 10,00 van bovengenoemde bedragen af. De kosten worden dan respectievelijk € 55,00 (digitaal), € 65,00 (semi digitaal) en € 85 euro(handmatig).

Indien u het uitvoerdocument én invoerdocument zelf wilt opmaken zijn de kosten € 25,00 . Deze kosten zijn wij genoodzaakt aan u te belasten vanwege alle werkzaamheden die wij toch moeten maken, ondanks dat u zelf beide documenten opmaakt.

Hierbij een korte toelichting over de 3 vormen van aanleveren van de benodigde informatie:

  • Digitaal: U voert alle informatie in onze webportal of EDI connectie.
  • Semi-digitaal: U levert alle informatie aan via een door ons opgemaakt Excel file, die wij hierdoor eenvoudig kunnen verwerken in ons computersysteem.
  • Handmatig: U stuurt ons alle benodigde papieren via de mail naar ons toe en wij zoeken dit uit en verwerken het voor u.

Wij hebben het liefst dat alle informatie automatisch ingevoerd wordt. Dit scheelt ons veel tijd en scheelt u in de kosten.

Uiteraard kunt u ons benaderen, indien u nog vragen heeft.

Met vriendelijke groet,

Barry Kweekel
Neele-Vat Transport B.V.
Phone : +31 88 9964150
Mobile : +31 6 53329343