Chemie on tour

Hoe voer je een gasmeting van een container het beste uit? Welke risico’s loop je bij het werken met begaste containers? En hoe is het gesteld met de cyber security in de haven?
Zomaar wat vragen die centraal staan bij de derde ‘Chemie on Tour’ van de chemische keten die plaats zal vinden in het nieuwe pand van Neele-Vat Logistics. Neele-Vat Logistics is één van de grotere logistieke dienstverleners in de regio Rotterdam. Services richten zich op transport, warehousing, zeevracht en luchtvracht.

Namens Neele-Vat zal er een lezing verzorgd worden over best practices met het gasmeten van containers. Hoogleraar toxicologie Martin van den Berg gaat in op de risico’s van blootstelling aan toxische stoffen, waar het onderwerp containerbegassing ook ter sprake zal komen.  Daarnaast zal Ward Veltman, Cyber Security & Risk Officer bij FERM, toelichting geven op het port cyber resilience programma: een publiek-private samenwerking om bewustwording te creëren over cyberdreigingen. FERM is onderdeel van het Port Cyber Resilience Programma, een initiatief van Deltalinqs, Gemeente Rotterdam, Port of Rotterdam en de politie.

Neele-Vat zal op 3 april ’20 het evenement hosten in het nieuwe complex aan de Madoerastraat 10 op de Maasvlakte.