ISPM 15 en Controlled Atmosphere behandelingen door Neele-Vat Logistics

Peterson Pest Control en Neele-Vat Logistics bieden gezamelijk Controlled Atmosphere en Heat Treatment (ISPM 15) behandelingen aan.

Peterson Pest Control is met de jarenlange expertise en kennis op het gebied van Controlled Atmosphere behandelingen en Heat Treatment behandelingen verheugd dat deze diensten kunnen worden aangeboden samen met Neele Vat Logistics in Zwijndrecht. Per 1 november is op de locatie van Neele-Vat Logistics in Zwijndrecht een tweetal behandelunits operationeel. Zowel Heat Treatments alsook Controlled Atmosphere behandelingen zijn mogelijk op deze locatie. Door de samenwerking ontstaat een samenwerking waarbij de diensten van beide bedrijven nóg beter samenkomen en een grotere toegevoegde waarde kan worden geboden aan de diverse klanten. De lokatie in Zwijndrecht ligt op een uitstekende lokatie wat betreft het aanleveren en ophalen van goederen, iets wat Neele-Vat Logistics dagelijks voor veel klanten verzorgd.

Heat Treatments (ISPM 15)

Houten verpakkingsmaterialen

In houten verpakkingsmaterialen zoals bijvoorbeeld pallets, kisten, stuwhout of kratten kunnen hout aantastende insecten zitten. Dit brengt allerlei risico’s voor zowel product als wel de gezondheid met zich mee. Om de internationale logistiek zoveel mogelijk te beperken voor dit risico, dienen houtenverpakkingsmaterialen behandeld te worden volgens de zogenaamde ISPM 15 norm. Na behandeling is bijvoorbeeld import en export van deze verpakkingsmaterialen mogelijk.

Peterson Pest Control vele jaren ervaring met Heat Treatments. Volgens de EcO2® technologie bieden zowel de standaard Heat Treatment alsook de Heat Treatments waarmee u voldoet aan de ISPM 15 norm. Peterson Pest Control is SMHV geregistreerd (Stichting Markering Houten Verpakkingen).

ISPM 15 (International Phytosanitary Measure 15) is een fytosanitaire regeling opgesteld door de International Plant Protection Convention (IPPC). De regeling beschrijft de behandeling van hout dat ingezet wordt in het internationale verkeer van goederen met als doel het doden van organismen als parasieten in het hout.

De voordelen van Heat Treatments

  • 100% ‘non-toxic’ (geen chemische middelen gebruikt)
  • Snel
  • Veilig voor mens en milieu
  • Geen tot zeer laag risico op geur contaminatie vanuit de omgeving / behandelgassen

Controlled Atmosphere (CA) – laag zuurstof methode

In veel producten, met name van agrarische afkomst, komen insecten voor of kunnen plaagdieren af komen op deze goederen. Dit brengt risico’s met zich mee voor de voedselveiligheid en daarom is ongediertebestrijding van groot belang. Volgens het simpele principe dat zonder zuurstof insecten en knaagdieren niet kunnen overleven, is het mogelijk om producten te bestrijden volgens een Controlled Atmosphere methode, ofwel een laag zuurstof methode.

Producten
Uw goederen (bijv. (bio) rijst, noten, zaden of gedroogd fruit) plaatsen wij in een zogenaamde behandelkamer waar wij het zuurstof (O2) gehalte van de normale 20.9% terugbrengen tot onder de 1%.

Meubels, kunststukken en historische objecten
Ook in meubels en bijvoorbeeld lijsten kunnen insecten zitten welke het hout aantasten. Een laag zuurstof methode is uitermate geschikt voor behandeling van dit soort objecten.

Peterson Pest Control

Peterson en ons zusterbedrijf Control Union zien met bijna honderd jaar actief te zijn in alle fases van wereldwijde voedselketens dat plaagdierbestrijding steeds meer een integraal onderdeel van grondstoffen- en voedselketens is geworden. Voor meer informatie kijk op de website van Peterson Pest Control:  klik hier.

Peterson Pest Control brengt deze kennis en ervaring, de expertise voor ongediertebestrijding én de persoonlijke en flexibele aanpak die u van Peterson en Control Union gewend bent nu samen binnen Peterson Pest Control. Peterson Pest Control biedt hiermee de juiste oplossing voor uw ongedierteproblemen.

Neem contact met Cees van Es voor meer informatie en prijzen:

Cees van Es
Tel: 088 9964420 / 06 13299294
E-mail: cees.vanes@neelevat.com