Neele-Vat Logistics koopt Mainport Warehousing met oog op intermodale stromen

Neele-Vat Logistics heeft vandaag overeenstemming bereikt over de overname van Mainport Warehousing & Forwarding in Rotterdam. Met deze overname bereidt Neele-Vat zich voor op het nieuw te openen cross dock centrum in de Waalhaven. Hierdoor  kan de onderneming intermodale transportstromen nog efficiënter uitvoeren.

 

Mainport, met 20 medewerkers, blijft onder haar eigen naam binnen de Neele-Vat groep opereren. Het management blijft aan en de overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Directeur Jos Lems blijft de vestiging aansturen na de overname.

Eigenaar Henk van Esch doet wel een stap terug. Hij blijft verbonden als adviseur. Henk van Esch: “Ik was op zoek naar een betrouwbare partij voor de toekomst. Om hiermee de continuïteit van mijn onderneming en voor de medewerkers zeker te stellen. Neele-Vat kon die garanties bieden.”

 

Mainport is vooral sterk in het cross docken van continentale lading voor de short sea sector. De ligging in het hart van het short sea cluster maakt het een mooie versterking voor Neele-Vat. Op de huidige locatie loopt het bedrijf tegen de capaciteitsgrenzen aan. Het nieuw te bouwen cross dock centrum door Neele-Vat biedt een geweldige mogelijkheid om de groei ook in de toekomst door te zetten. Hiermee is de integratie voor beide ondernemingen een echte win-win oplossing.

 

Cuno Vat: “Door de overname van Mainport reduceren we aan- en afrij kilometers. Daardoor kunnen we efficiënter werken en CO2 reduceren. In de toekomst gaan we ook meer aansluiting  zoeken met rail. Nu al hebben wij meerdere treinen per week naar Italië. Ook hier komt lading uit die geschikt is voor het cross dock centrum.”

 

De komende jaren wil Neele-Vat haar pan Europese transportnetwerk stevig laten groeien. Deze overname en de bijbehorende uitbreiding van de cross dock faciliteiten versterken deze strategie.

 

Neele-Vat Logistics is ook na de recente overnames een kerngezond familiebedrijf met 900 medewerkers, 20 vestigingen in 10 landen, 256.000 m2 warehouse en een omzet van 300 miljoen euro.