Neele-Vat Logistics koopt Mammoet Ferry Transport en verstevigt positie in Europees wegtransport

Logistiek dienstverlener Neele-Vat Logistics heeft vandaag overeenstemming bereikt over de overname van Mammoet Ferry Transport. Met deze overname verstevigt Neele-Vat haar positie in Europees wegvervoer. Daarnaast komen er internationale vestigingen bij in België, Duitsland, Oostenrijk en UK.

 

De samenvoeging van deze twee Rotterdamse bedrijven betekent voor bestaande klanten van beide ondernemingen versterking van het Europees transportnetwerk. Tegelijkertijd verstevigt het de schaalgrootte die nodig is om ook in het Europa van morgen concurrerend te kunnen blijven.

 

Mammoet Ferry Transport, met 70 medewerkers, blijft onder haar eigen naam binnen de Neele-Vat groep opereren. Het management blijft aan en de overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Ook directeur eigenaar Krijn Torreman blijft betrokken na de overname.

Krijn Torreman: “Samen met Neele-Vat kunnen we onze klanten beter faciliteren in hun groei en logistieke wensen. Aan de klanten van Neele-Vat kunnen wij een uitgebreider netwerk van internationale vestigingen bieden. Zodat ook in andere landen de dienstverlening kan worden aangeboden.”

 

“Tegelijkertijd geeft deze transactie invulling aan het borgen van de continuïteit van ons bedrijf dat ik samen met alle medewerkers gedurende 30 jaar heb opgebouwd. Relaties  en medewerkers zijn in goede handen bij  Neele-Vat. Het is een sterke en gezonde familieonderneming die investeert in vernieuwing en logistieke oplossingen”.

 

Mammoet Ferry Transport heeft 70 medewerkers, kantoren in Rotterdam, Zeebrugge (België), Duisburg (Duitsland), Ansfelden (Oostenrijk), Preston Brook en Cambuslang (UK). Mammoet Ferry Transport is vooral sterk in transport van en naar de UK. Deze diensten versterken de mogelijkheden voor klanten van Neele-Vat.

 

Cuno Vat: “De activiteiten van Neele-Vat en Mammoet Ferry Transport vullen elkaar goed aan. Wij kunnen onze klanten nu een nog bredere service bieden. En hebben met de nieuwe lokaties een goede uitgangspositie om onze dienstverlening internationaal uit te breiden. Zodat wij invulling kunnen geven aan onze ambities om als familiebedrijf te groeien en concurrerend te blijven.”

 

Neele-Vat Logistics is na de overname een kerngezond familiebedrijf met 900 medewerkers, 20 vestigingen in 10 landen, 256.000 m2 warehouse en een omzet van 300 miljoen euro.