Stabiele winstcijfers voor Neele-Vat

De Rotterdamse logistiek dienstverlener Neele-Vat zag de nettowinst vorig jaar een fractie stijgen naar 4,8 miljoen euro, op een omzet van bijna 220 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (6,6 miljoen euro) lag ook iets boven het resultaat uit 2016.

Alles draait om logistiek

Dat blijkt uit de recent bij de Kamer van Koophandel gedeponeerde jaarrekening over 2017. Algemeen directeur Cuno Vat van het familiebedrijf is meer dan tevreden dat het bedrijf ondanks stevige kostenstijgingen in de markt, door onder meer het tekort aan chauffeurs, de winstgevendheid heeft weten te handhaven.

Terugblikkend was 2017 voor Neele-Vat een goed jaar, legt hij uit. De omzet steeg met 10 miljoen euro naar 219 miljoen euro. Voor dit jaar verwacht de directeur wederom een omzetgroei van rond de 5%.

Wegvervoer

De meeste groei zat vorig jaar in de kernactiviteit wegvervoer (+5 miljoen euro). Dit onderdeel blijft met 120 miljoen aan omzet verreweg de grootste inkomstenbron voor het bedrijf. Expeditie (lucht-en zeevracht) deed het met een groei van 3,5 miljoen naar bij 73 miljoen ook goed.

Daarbij zijn het vooral extra zeecontainers die voor de groei zorgden, aldus Vat. ‘Op luchtvrachtgebied zijn wij helaas maar een kleine speler’. Warehousing, dat steeds belangrijker wordt voor de groep, zag de omzet licht groeien (+ 700.000 euro) naar bijna 20 miljoen euro.

Tekort

Grote zorg voor Vat blijft het schrijnend tekort aan opslagruimte in de Rotterdamse haven. ‘Opslag wordt een schaars goed in de haven. Het is goed dat het havenbedrijf verder 100.000 vierkante meter ontwikkelt op de Maasvlakte, maar het is niet genoeg. Er ligt bijvoorbeeld ook een uitdaging in de Waalhaven, Daar zijn veel logistieke panden nog uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Maar wie gaat daar investeren of partijen uitkopen?’

bron: Nieuwsblad Transport