Alex Dikhoff en Jay Agard

Stagiair Jay Agard geeft het OV een 8

Hij wilde altijd al iets in de haven doen. En daarom loopt Jay Agard nu stage bij Neele-Vat. Neele-Vat organiseert wereldwijd transport, warehousing, zeevracht, luchtvracht, opslag en fysieke distributie. Alleen al in Nederland heeft het familiebedrijf op dit moment 12 vestigingen, waarvan het merendeel in en om Rotterdam. Zoals die op de Maasvlakte, waar de 16-jarige Rozenburger werkt.

Lekker bezig

Vier dagen in de week loopt hij er met veel plezier stage als logistiek medewerker: vrachtwagens in- en uitladen en in- en uitscannen. Van zonnepanelen tot Segways, van bier tot barbecues en chemische grondproducten, van alles gaat er door zijn handen. Op maandag gaat hij naar school, in de Waalhaven. Leuk, vindt Jay: “Lekker bezig zijn, lekker afwisselend. ”Alex Dikhoff is Branch Manager Maasvlakte bij Neele-Vat. Hij heeft 3 vestigingen op de Maasvlakte en een bij Rozenburg onder zijn hoede, met in totaal 110 werknemers. Daaronder veel stagiairs. Het bedrijf biedt jonge mensen namelijk veel kansen, óók als die hun studie niet hebben afgerond of zijn gestopt met school. Dikhoff: “Wij kijken niet naar diploma’s, maar naar wat je kunt en wilt. Wie gemotiveerd is, kan bij ons een vak leren.”

Met de bus naar de haven

Jay is zo’n gemotiveerde jongere en reist dus vier dagen per week van zijn woonplaats Rozenburg naar de Rotterdamse haven. En als 16-jarige pak je daarvoor natuurlijk de bus. Dat gaat prima, vertelt Jay: “De bus naar Brielle stopt bijna voor mijn huis. Ik stap bij Seggeland over op de bus naar Transferium Maasvlakte. Dat is een kwartiertje, daarna stap ik over op een klein busje van EBS naar de Madoerastraat. Alles bij elkaar ben ik drie kwartier onderweg. ”Alex Dikhoff vult aan: “De Maasvlakte is ver. Wij noemen het gekscherend wel eens het einde van de wereld. De meeste vaste krachten komen daarom met de auto, de uitzendkrachten soms met een busje van het uitzendbureau. Van de stagiaires komt het leeuwendeel met het OV. Maar we hebben er ook een, die komt elke dag op de fiets.”

Tevreden over OV

Zijn reiskosten krijgt Jay vergoed via Logidex, dat zijn stage regelde en hem hielp de beste OV-verbinding te kiezen. Hij besteedt het aan een abonnement: “Dat is goedkoper dan steeds geld op je OV kaart zetten. ”Druk is het meestal niet in de bus, in het EBS busje komt hij vaak een collega stagiair bij Neele-Vat tegen. Hij geeft het OV van en naar haven een dikke 8. “Er rijden genoeg bussen, als je er één mist, neem je gewoon een andere. Je zit lekker droog en ze komen op tijd. Alleen iets minder wachttijden tussen de aansluitingen zou fijn zijn. ”Alex Dikhoff ziet positieve punten, maar ook verbeterpunten: “Tot een jaar geleden was er eigenlijk geen OV. Nu is er in elk geval een bus, maar het overstappen op het Transferium blijft een drempel. Rechtstreeks naar de Maasvlakte over de Groene Kruisweg of vanuit Spijkenisse, dat zou het een stuk aantrekkelijker maken, maar daarvoor moeten meer bedrijven aanhaken.”

bron:https://www.portofrotterdam.com/