Transport situatie in de Verenigde Staten

De nieuwe Electronic Logging Device (ELD) -voorschriften hebben de truckcapaciteit effectief verminderd, wat heeft geleid tot hogere vrachttarieven. Transportbedrijven zijn gedwongen om hun inzet te verminderen om zo te kunnen voldoen aan de regelgeving.

Sinds 1 januari is er een nieuwe transport regelgeving van kracht in de Verenigde Staten. Het belangrijkste item hierin zijn de elektronische chauffeurslogboeken. De transportbedrijven waren zich terdege bewust van de nieuwe wetten, maar erg traag met de implementatie van deze elektronisch logs. Hierdoor is er op dit moment een enorm capaciteit probleem, wat de markt ontwricht. Er kunnen vertragingen ontstaan van 5 – 7 dagen.

Helaas is er nog geen zicht op een structurele oplossing en wordt er met man en macht gewerkt om hier zo goed als mogelijk mee om te gaan en alle transporten toch op de plaats van bestemming te krijgen.

Weer

Naast de nieuwe regelgeving speelt het weer ook een belangrijke rol in de vertragingen. Het strenge winterweer in diverse staten hebben achterstanden verergerd en de truckcapaciteit drastisch verminderd. Ook aankomend weekend verwacht men wederom een sneeuwstorm met sneeuwval tot 15 cm. in de noordoostelijke staten. Ook zal men rekening moeten houden met mogelijke ijzel.

Kortom mocht u zendingen van en naar Amerika hebben, neem contact met ons op voor de laatste update. Wij zullen er alles aan doen om ook uw zendingen zo snel mogelijk te krijgen waar ze moeten zijn.