Neele-Vat Logistics versterkt marktpositie met overname van Oostvogels Groep.

English / AmericanTwee Nederlandse familiebedrijven bundelen krachten

Rotterdam, 30 november 2018

Logistiek dienstverlener Neele-Vat  heeft vandaag, overeenstemming bereikt over de overname van  familiebedrijf Oostvogels in Breda (NL) en Meer (B). Met deze overname versterkt  Neele-Vat haar positie in distributie, opslag en verpakken in de food, feed en chemie industrie. Daarnaast komt er een opslagcapaciteit bij van 70.000 m2, inclusief silo-opslag voor droge en natte bulk.

Oostvogels, met 165 medewerkers, blijft onder haar eigen naam binnen de Neele-Vat groep opereren. Het management blijft aan en de overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Edwin en Claudia Oostvogels: “Samen met Neele-Vat kunnen we onze klanten beter faciliteren in hun groei en anticiperen op innovatief vlak zoals digitalisering en verduurzaming. Wij verwachten van onze zijde toegevoegde waarde te kunnen bieden aan Neele Vat door middel van onze strategische locatie, verpakkingsmogelijkheden en onze stevige basis in de feed,  food en chemicaliën industrie”.

“Tegelijkertijd geven wij met deze transactie invulling aan het borgen van de continuïteit van ons familiebedrijf dat we samen met onze medewerkers gedurende meerdere generaties hebben opgebouwd. Relaties  en medewerkers zijn in goede handen bij  Neele-Vat. Het is een sterke en gezonde familieonderneming die investeert in vernieuwing en logistieke oplossingen”.

Cuno Vat: “De activiteiten van Neele-Vat en Oostvogels vullen elkaar goed aan. Wij kunnen onze klanten nu een nog bredere service bieden. We voegen in een krappe markt capaciteit toe voor distributie, warehousing en silo-opslag. Verder halen we kennis binnen over activiteiten als afvullen en verpakken. Zodat onze klanten nog meer toegevoegde waarde kunnen verwachten.

Door de ligging in Hazeldonk en Meer, zijn we beter in staat klanten te bedienen in het zuiden van de Benelux en klanten die hun goederen aanvoeren via Antwerpen.”

Neele-Vat Logistics is na de overname een kerngezond familiebedrijf met 800 medewerkers, 20 vestigingen in 9 landen, 200.000 m2 warehouse en een omzet van 250 miljoen euro.